High end-produkt till ett småländskt pris – det är våra PEAN-kit!

Genom en teknisk samarbetspartner med tillgång till exklusiva legeringar och råmaterial kan vi erbjuda bromskitet för dig som inte vill kompromissa. Genomtänkta detaljer med en röd tråd genom hela projektet; bästa möjliga bromskit på marknaden till lägsta totalkostnaden. Varje vecka har vi förfrågningar på reserv- och slitdelar till många olika bromssatser och att köpa billigt är inte billigt efter ett tag. Därför kostar vårt PEAN-kit lite mer att köpa in, men varje komponent i kitet är utvecklat för att hålla så länge som möjligt och om något behöver bytas så är reservdelarna rimligt prissatta. PEAN-kiten kretsar kring fyra olika bromsok som alla är tillverkade ur billet-material för högsta styrka och sedan bultas tillsammans.

 • PS42M – 4-kolvsok / max 310mm
 • PS42E – 4-kolvsok
 • PS44L – 4-kolvsok multipad 325-350mm
 • PS62E – 6-kolvsok 340-350mm

Alla oken har som standard rostfria kolvar vilket är ovanligt i branschen, men som leder avsevärt mindre värme in till packningar och bromsvätska. Packningssystemet är konstruerat med en integrerad dammtätning och inte den traditionella typen som vanligtvis brinner upp efter ett tag på banan. Skivornas legering håller världsklass och fokus är inte lättaste produkterna på marknaden utan de mest rejäla (lättviktsversioner kommer under sommaren 2016). Fokus har varit att maximera luftflöde genom kylkanalerna och en ”vinge” tillför extra kylarea jämfört med konventionell racingskivor samtidigt som det är mkt gods i väggarna. Det innebär att den termiska kapaciteten på skivorna kan jämföras med betydligt större skivor av andra fabrikat. En 330x32mm kan jämföras med 355-362mm och vår 350×34 kan jämföras med 380×32. Det kanske inte ser lika häftigt ut storleksmässigt men gör jobbet minst lika bra som en större skivan utan de gyroskopiska bi-effekterna som en större skiva skapar.

Kiten säljs utan belägg – du väljer och betalar för den typen av friktionsmaterial som du behöver, inget annat. Beläggformerna som används är allmänt tillgängliga vilket innebär att du i stort sett kan köpa vilket fabrikat som du vill.

PS42E-kit pris från 18000:-
PS44L-kit pris från 26630:-
PS62E-kit pris 29660:-

 • PS42M

  4-kolvsok / beläggritning

 • PS42E

  4-kolvsok / beläggritning

 • PS44L

  4-kolvsok multipad / beläggritning

 • PS62E

  6-kolvsok / beläggritning